2021/06/16 - Szerver idő: 22:50:21

Segítség

Regisztráció az oldalra
A főoldalon a Regisztráció gombra kattintva válhat a látogató taggá. Az adatok megadása kötelező, hogy az aukcióban résztvevő partnerek teljes bizonyossággal be tudják azonosítani egymást az aukció lejártával. A cégnév és adószám megadása csak abban az esetlen szükséges, ha valaki nem magánszemélyként regisztrál az oldalra.
 
Az új regisztráló eldöntheti, hogy vásárlóként, vagy eladóként szeretne regisztrálni az oldalon. A vásárló azonnal elkezdheti használni az oldal minden, számára elérhető funkcióját.
 
Amennyiben Ön eladóként regisztrál, a regisztráció végén vásárlóként azonnal elkezdheti használni az oldalt. Ha az eladói státuszt választotta, a szükséges jogosultságot adminisztrátoraink mindenkinek egyenként adják meg. Ezzel biztosítjuk, hogy az oldalra ne tudjon mindenki, oda nem illő tartalmat is feltölteni.


Elfelejtett jelszó
Amennyiben elfelejtette jelszavát, és nem tud belépni az oldalra, a csupán annyi a teendője, hogy ide kattint, és új jelszót kér a rendszertől (biztonsági okokból az eredeti jelszót nem tároljuk, így azt visszaadni sem tudjuk Önnek).


Műkincs kategóriák
Az adriartmarket.com aukciós portálon előre meghatározott kategória rendszerbe lehet feltölteni az aukcióra szánt új termékeket. Amennyiben úgy gondolja, hogy valami hiányzik, és indokolt lenne újabb kategóriát létrehoznunk, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!


Új termék felvétele, aukció indítása
Ha Ön eladóként regisztrált az oldalra, és megkapta a megfelelő jogosultságokat, a bal oldali menüben megjelenik egy új menüpont SAJÁT AUKCIÓK / Új termék fevétele néven. Itt a következőket betartva tudja feltölteni aukcióra szánt termékét:

1. Válassza ki, hogy melyik kategóriába szeretné feltölteni a terméket.

2. Töltse ki az adatlapon megjelenő adatokat. A külön leíráson kívül minden adat megadása kötelező, de javasoljuk, hogy ezt is töltse ki, hogy a vásárlók minél többet megtudjanak az aukcióra bocsátott termékről.

3. A következő oldalon töltse fel a termékhez tartozó képet, vagy képeket. Fontos: amikor tallózott egy fájlt, várja meg, amíg az megjelenik a képernyőn, így megbizonyosodhat arról, hogy az valóban feltöltésre került. Kérjük minden esetben töltsön fel képet is a termékhez, mert kép nélkül a vásárlók nem tudják megtekinteni, csupán az aukció adatait.

4. Végül adja meg az aukció kezdő és végső dátumát, valamint a licitre szánt termék kikiáltási-, minimál-, valamint villámárát. A villámár megadása nem kötelező.

5. mehet gomb megnyomásával, az aukció a megadott paraméterekkel tárolásra kerül. Ha azonnali indítást jelölt be, az aukció sikeresen el is indul.


Termékek szerkesztése
Ha Ön eladóként regisztrált az oldalra, és megkapta a megfelelő jogosultságokat, a bal oldali menüben megjelenik egy új menüpont SAJÁT AUKCIÓK / Termékek szerkesztése néven.

 
Itt tudja a már rögzített termékeinek adatait módosítani.
 
A módosít linkre kattintva a termék alap adatait írhatja át, a képek menüpontra nyomva pedig további képet csatolhat a termékhez.
 
Amennyiben meg szeretné nézni, hogy az adott termékhez milyen licitek érkeztek, ugyanitt lekérheti a termékhez kapcsolódó riportot is.
 

Aukció szerkesztése
Ha Ön eladóként regisztrált az oldalra, és megkapta a megfelelő jogosultságokat, a bal oldali menüben megjelenik egy új menüpont SAJÁT AUKCIÓK / Aukció szerkesztése néven.
 
Itt tudja a már rögzített aukcióinak adatait módosítani.
 
Ahhoz, hogy egy futó aukció adatait módosítani tudja, azt először fel kell függeszteni a Felfüggeszt gomb megnyomásával. Ezután lehetősége lesz törölni a villámárat vagy a módosít linkre nyomva átírni a kezdési- és lejárati időpontot, valamint a kapcsolódó árakat.
 

Termék riportok lekérése
Ha Ön eladóként regisztrált az oldalra, és megkapta a megfelelő jogosultságokat, a bal oldali menüben megjelenik egy új menüpont SAJÁT AUKCIÓK / Termék riport néven.
 
Itt tudja lekérni minden termékéhez a kapcsolódó riportokat. A lehetséges paraméterek megadásával és szűkítésével itt könnyedén megtudhatja például, hogy egy adott héten hány ajánlat jött termékeikre, megtekintheti külön az ajánlatok számát, és minden további, kapcsolódó adatot is.
 

Üzenetek
Amennyiben Ön ajánlatot tesz egy aktív aukcióra, az ajánlatban tett összeggel egy visszaigazoló üzenetet küld a rendszer a belső levelező rendszerbe, valamint az Ön, regisztrációkor megadott levelére. Az ebben található adatok alapján bármikor visszakereshető, hogy Ön mikor, milyen összeget ajánlott egy adott tételért.
 

Eddigi licitek
Az Eddigi licitek menüpontban megtekintheti, hogy eddig mely licitekre adott ajánlatot, illetve, hogy azokra milyen összeget adott.
 

Kedvencek
A Kedvencek menüpontban tekintheti meg azokat a futó aukciókat, melyeket Ön eltárolt a kedvencei között. Egy adott aukciót úgy lehet a kedvencek közé helyezni, hogy az aukció részletes adatlapján megnyomja a bal felső részben található Kedvencekhez ad linket!